El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, ha assenyalat aquest dijous que acceptaria "en qüestió d'hores" l'oferta del mes de juliol si el PSOE afegeix polítiques actives d'ocupació. La proposta dels socialistes contemplava per a Unidas Podemos una vicepresidència social i els ministeris de Sanitat, Habitatge i Igualtat.

Així mateix, Iglesias en declaracions a la SER, ha urgit Sánchez a negociar per evitar la repetició electoral. Ha explicat que el president espanyol en funcions només l'ha trucat aquest estiu per felicitar-lo pel naixement de la seva filla, i en canvi Unidas Podemos, va enviar-li un document de 120 pàgines amb diverses propostes, que encara no han rebut retorn per part del PSOE.

Malgrat aquest nou moviment, li ha recriminat a Sánchez que pretengui acaparar totes les responsabilitats de govern per al seu partit i ha afegit que "si el PSOE vol eleccions n'hi haurà", per la qual cosa li ha demanat "decència" cap als seus votants i que els digui clarament que vol una repetició electoral. "Si no les vol, que negociï", ha afegit.

Iglesias ha reiterat que "qui decideix que anem a eleccions és el PSOE, ja que tenen la clau", i ha subratllat que aquest escenari seria una equivocació perquè obriria la porta a un govern de dretes. El líder de la formació morada ha indicat que des del partit li ho estan "posant molt fàcil" a Sánchez i opina que potser el problema és que els socialistes no volen asseure's a parlar i que prefereixen nous comicis per la "fantasia" d'aspirar a aconseguir una majoria absoluta.