El vicepresident de la Junta de Castella i Lleó i líder del sector crític de Ciutadans, Francisco Igea, ha decidit presentar la seva candidatura a les primàries de Ciutadans per presidir la formació, segons assegura El Diario.es. Igea ha pres aquesta decisió després que Inés Arrimadas s'hagi negat a integrar les propostes del sector crític i, fins i tot, a reunir-se amb Igea.

El sector crític de la formació unionista treballa en una alternativa a l'"oficialisme". Un dels plantejaments que forma part de la seva esmena a la totalitat contra els estatuts proposats per la gestora és que les agrupacions territorials guanyin més pes i tinguin autonomia en l'elecció dels seus càrrecs orgànics. 

El citat mitjà apunta que els partidaris d'Igea defensen que siguin els afiliats qui escullin els seus secretaris autonòmics i que l'aparell del partit deixi de designar-los.

Igea anunciarà la seva candidatura el dilluns vinent. Per la seva banda, aquest divendres al matí Arrimadas participarà en un debat polític organitzat per El Mundo de Castella i Lleó, de l'empresari José Luis Ulibarri, acusat a la trama Gürtel i imputat a la Púnica. Igea critica aquest mitjà i, durant la darrera campanya electoral, el candidat de Cs va ser contundent respecte al repartiment de la publicitat institucional en mitjans els propietaris dels quals estan imputats.