Alguns dels identificats pels Mossos a la Jonquera (Alt Empordà) estudiaran denunciar els fets per "negligències" en l'actuació. Els joves afirmen que agents de la BRIMO els han "retingut" durant prop de dues hores "sense motiu".

Segons diuen, han arribat a la població una hora després de la convocatòria del tall –que no s'ha arribat a produir- per "curiositat" i que només per això se'ls ha identificat i els han requisat material. Entre ells, telèfons, una genolleres i diners en efectiu que, diuen, eren per una campanya de transport escolar. També han denunciat que els agents no han permès a un noi amb símptomes d'hipoglucèmia fer-se la prova de sucre i que els han interrogat sobre la seva possible participació en mobilitzacions a Barcelona.

Un dels nois, Lluc Huguet, ha dit també que les identificacions que els han fet han durat pràcticament dues hores i que han posat traves a un jove amb símptomes d'hipoglucèmia (una baixada de sucre) fer-se la prova del sucre. "També li han posat impediments per menjar i per anar al bany", ha detallat Huguet. "I tot això quan es tracta d'una identificació, si fos una detenció, ho entendríem, però no ho era", ha dit.

Desplegament policial la Jonquera Tall CDR - ACN

"Han decidit que érem joves que complíem el perfil que a ells els interessava. Suposem que es tracta, una vegada més, d'un cas de criminalització del jovent", ha afegit.