L'eurodiputat i portaveu d'ICV, Ernest Urtasun, ha urgit aquest dissabte els partits independentistes a deixar de banda la "lluita partidista" per poder formar un Govern que posi fi a l'aplicació de l'article 155 de la Constitució: "Catalunya no mereix aquest espectacle", ha dit. Durant la seva intervenció al Consell Nacional de la formació ecosocialista, ha criticat que "semblen més preocupats en aquests moments per veure qui li talla la mà a l'altre que per recuperar les institucions d'aquest país".

Ernest Urtasun ha assegurat que el bloqueig polític actual ha provocat que la societat catalana s'adoni que "el processisme no va enlloc", i ha defensat un projecte "plurinacional i fratern" en el marc de l'Estat espanyol.

En aquest sentit, ha reivindicat la vigència del discurs que va fer la confluència CSQP i "la veu contundent" del seu llavors portaveu, Joan Coscubiela, per alertar dels perills del camí que es va emprendre durant els plens de setembre al Parlament: "Tenia raó", ha sentenciat.

"Estem convençuts que sempre estem situats on hem d'estar: al costat de la gent, al costat de les feministes, de la lluita dels pensionistes i també al costat de les institucions catalanes, entre aquells que han intervingut l'autogovern i els irresponsables que van fer la declaració unilateral d'independència", ha recalcat.

En la reunió de la formació ecosocialista d'aquest dissabte han participat 400 persones, entre les que destaquen els dos coordinadors generals d'ICV, Marta Ribas i David Cid; els diputats al Congrés dels Diputats Josep Vendrell i Aina Vidal, i la tinenta d'alcalde de Barcelona, Laia Ortiz.