L'actual primer secretari del PSC i candidat a la reelecció, Miquel Iceta, ha posat en marxa aquest dilluns un lloc web que funcionarà durant tot el procés de primàries, i que pretén ser l'espai on recollir els suports que li caldrien per seguir al càrrec i on informarà dels passos donats i les propostes que ofereix a la militància.

Iceta, que ha anunciat amb una piulada a Twitter l'inici de la pàgina web, obre aquest espai amb una carta on manifesta les seves intencions de repetir com a primer secretari i assegura que se sent "amb la força, les ganes, el reconeixement públic i l’experiència" per "fer els canvis" que calen al partit "amb garanties i amb tothom".

"Poso en marxa el lloc web que acompanyarà el meu esforç per ser reelegit com a primer secretari del PSC, www.miqueliceta.cat". Amb aquesta piulada, Iceta ha donat el tret de sortida a l'espai 2.0 de la seva candidatura.

El web obre amb una carta del mateix Miquel Iceta on, en castellà i en català, manifesta les seves intencions de presentar-se al procés de primàries intern i els reptes que creu que ha d'afrontar el nou líder del partit. 

Pas endavant

A la carta, el socialista recorda que fa dos anys es va posar al capdavant del PSC "en una situació extremadament difícil". "Us vaig dir que era hora d’arremangar-se i així ho vaig fer. Entre tots i totes hem deixat enrere una gravíssima crisi interna que posava en risc la continuïtat del nostre projecte", continua Iceta, que explica que amb la seva gestió com a primer secretari el PSC va "superar la patacada de les eleccions europees, ha estabilitzat un electorat de més de mig milió de catalans, és el segon partit en vots a nivell municipal, torna a estar al govern de les quatre capitals de demarcació, un 64% de catalans i catalanes tenen un govern local amb presència socialista, i a les eleccions al Parlament va duplicar les previsions més pessimistes". "Hem recuperat la nostra autoestima", sentencia. 

Tot i això, assegura que el partit està "encara lluny d’on tots voldríem que fos". "Cal seguir renovant les nostres idees, innovant la nostra forma de fer política, obrint el nostre partit, creixent cap endins i cap enfora, i reconnectant amb la ciutadania. Cal seguir teixint complicitats amb el PSOE i fer front als que volen relegar-lo a un paper subordinat en la política espanyola", afirma, tot afegint que aquest "esforç titànic" exigeix "molts canvis", i que aquest són els que vol protagonitzar al capdavant del PSC un mandat més. "Haurem d'aprofitar el millor de la nostra experiència, l’empenta de la gent més jove, i una gran generositat i capacitat d’integració. Aquesta és la feina que estic disposat a seguir liderant si compto amb el teu suport", diu en la seva carta a la militància. 

En aquest sentit, afirma contundent que se sent "amb la força, les ganes, el reconeixement públic i l’experiència" per afrontar aquests canvis al partit i "poder fer-ho amb garanties i amb tothom".

"Em coneixes prou per saber que no hi haurà dificultat que m’aturi ni obstacle que em faci abandonar. Sóc partidari del pacte i del consens, i tinc més ambició col·lectiva que personal. Per això et proposo que seguim caminant junts", conclou el socialista.