"No hi haurà un referèndum d'autodeterminació autoritzat pel govern espanyol". D'aquesta manera ha respost el primer secretari del PSCMiquel Iceta, després que el president Quim Torra hagi fet un ultimàtum al govern de Pedro Sánchez per negociar un referèndum abans de novembre. "Podríem donar-lo per tancat, no sé per què esperar al novembre", ha etztibat.

Ja coneix la resposta, li ha recordat Miquel Iceta. “No es va fer ja el referèndum? No es va proclamar ja la independència?”, ha preguntat Miquel Iceta als partits independentistes. En aquest sentit, ha demanat “una mica més de consistència en les propostes i reconeixement de la realitat”.

Sobre el discurs del president Torra, el dirigent socialista ha lamentat que “ha perdut una oportunitat” i l’ha acusat de “continuar instal·lat en l’error i l’engany”. Ho ha atribuït a “l’ensurt d’ahir”, i que per això ha fet “un discurs per consolar els manifestants dissolts” aquest dilluns davant del Parlament.

Entre els “enganys” de l’independentisme, Iceta ha subratllat la substitució dels diputats suspesos. “S’aprova una resolució per fer veure que no s’acata la resolució judicial, però després adopta un acord que acata la resolució judicial”, ha indicat. Això, ha afegit, “explica el cansament, la frustració i fins i tot algun brot d’intolerància”.

El primer secretari del PSC ha defensat que la substitució dels diputats és vàlida, però ha precisat que no s’hauria d’haver votat al ple de la cambra.