"Si les terceres eleccions eren dolentes, unes terceres encara serien pitjors". El líder del PSC, Miquel Iceta, ha suggerit avui a Telecinco al Partit Popular un canvi de candidat per "plantejar-nos" un possible suport del PSOE als de Mariano Rajoy perquè obligar els ciutadans a tornar a les urnes no seria gens bo per a l'Estat.

Tanmateix, però, la cosa no seria tan fàcil. Perquè els socialistes els donessin suport en una possible investidura, el nou candidat que plantegés el PP -que ja han repetit per activa i per passiva que no tenen cap intenció de fer-ho- hauria de plantejar altres polítiques perquè si continua en la mateixa línia, "el problema és el mateix". "Per fer les mateixes polítiques, per què hauríem de canviar de candidat?".

Iceta ha recordat al PP que 180 diputats van dir 'no' a la investidura de Rajoy i els ha emplaçat, de nou, a "explorar si hi ha una possibilitat diferent o alternativa". També ha instat a Ciutadans a "valorar si pot mantenir amb el PP la seva aposta per la regeneració democràtica, que va tenir resposta ràpida del PP amb el nomenament de Soria".