El primer secretari del Partit Socialista de Catalunya, Miquel Iceta, afirma que la seva assistència a la manifiestació d'aquest diumenge de SCC es deu a la voluntat d'expressar la seva "indignació" perquè no hi ha Govern a Catalunya. El socialista ja ha participat en altres manifestacions de perfil espanyolista.

En declaracions als mitjans prèvies a la marxa, Iceta ha exigit "seny" i ha demanat que s'acabi d'una vegada amb l'article 155. A més, ha reclamat que es formi un Govern "que treballi dins de la legalitat i pensant en el conjunt del país".  Pel que respecta a la investidura, ha criticat que el Parlament de Catalunya hagi d'estar en un "llimb jurídic" i a l'espera que s'investeixi un president.

La manifestació comptarà també amb la presència de l'exprimer ministre de França, Manuel Valls, fermament alineat amb l'unionisme de Catalunya des del fracàs del seu intent de ser el candidat socialista a la presidència de la República francesa, el president del PP a Catalunya, Xavier García Albiol, així com també d'Andrea Levy, Santi Rodríguez, Alberto Fernández, Dolors Montserrat i Enric Millo.