El cap de llista del PSC, Miquel Iceta, ha assegurat que els partits independentistes governen al so dels cupaires, i ha dit que el que ell no farà "és ballar al so de la CUP". En aquesta línia, ha assegurat que no farà president cap independentista, i ha demanat als catalans que "passin comptes dels dos últims anys" i vegin el mal que s'ha fet a l'economia i a la societat. 

En el míting celebrat al Teatre de l'Escorxador de Lleida, Iceta ha estat molt crític amb la CUP: "El seu mambo acaba amb la furgoneta pel barranc i nosaltres volem la furgoneta per fer el repartiment", ha explicat el líder socialista, en referència al vídeo dels anticapitalistes que apel·la a la destrucció de l'autonomia tirant una furgoneta per un barranc.

El to d'Iceta ha continuat sent conciliador en el seu discurs, i ha demanat "cosir ferides, recuperar amistats, el respecte i el somriure", ja que la situació reclama a crits "un canvi de rumb". Conegut col·loquialment com 'el fuster de la política catalana', per la seva capacitat d'arreglar problemes, ha fet broma dient que si s'ha de "convertir en el McGiver de la política catalana", ho farà. 

Crítiques a Ciutadans

Després que Albert Rivera titllés de "brossa" els vots que no siguin per a la seva formació​, Iceta ha instat la societat catalana a no fer "experiments amb Cs", i ha ofert "experiència" en un moment clau per al futur dels catalans. 

En aquest aspecte, el líder del PSC ha dit que el seu partit ofereix "el canvi segur i la reconciliació", mentre que Cs i PP "proposen immobilisme i confrontació". També ha recalcat que no és el moment "de canviar un monòleg (l'independentisme) per un altre (l'immobilisme)".

Agricultura i ramaderia

Sobre Europa i les ganes dels independentistes de marxar, Iceta ha destacat les ajudes que reben els agricultors i ramaders catalans, i ha subratllat que la independència "provocaria posar en risc aquest tipus d'ajudes europees". En aquesta línia, Iceta ha volgut remarcar que és "qui aposta més per un finançament millor", i ha promès "treballar perquè Catalunya recuperi l'estabilitat política i econòmica i que les més de 3.000 empreses que han marxat puguin tornar".

Per últim, el dirigent socialista ha comparat l'Espanya del segle XXI —que, segons ell, encarna Pedro Sánchez— i la del "segle XIX" —que representa el president Mariano Rajoy. "Que diferent que hauria estat tot amb Pedro Sánchez al capdavant del govern central!", ha clamat Iceta, que ha lamentat que Podem no facilités que el líder del PSOE accedís a la presidència del govern espanyol, i ha fet broma dient que "estava convençut que arribaries a president abans que jo, però crec que t'avançaré".