"La DUI ha anat acompanyada d'un desastre econòmic". Amb aquestes paraules, el líder del PSC, Miquel Iceta, ha volgut posar-se medalles en un discurs visiblement electoralista durant les jornades econòmiques de S'agaró, en què ha remarcat que "qualsevol proposta econòmica ha de partir de la idea que Catalunya és un lloc segur per al desenvolupament econòmic".

Carregant contra el Govern perquè, ha tornat a insistir, "no comptava amb una majoria de catalans per poder avançar", Iceta ha assegurat que "la primera causa del fracàs del Govern ha estat la falta de majoria suficient, la segona que no és possible la secessió unilateral a la UE".

Precisament per això, el líder dels socialistes catalans ha demanat que s'abandoni la "rauxa" i ha convidat a "abandonar l'excusa permanent d'enemics per evitar derrotes i fracassos" i ha subratllat que "sense respecte, no hi ha convivència".

A ulls seus, "les eleccions són l'oportunitat de canviar de rumb, de full de ruta", així com un bon moment per a "la reconciliació amb els catalans, la resta d'espanyols, amb Europa i el món econòmic".