"Crec que puc contribuir a donar al partit l'estabilitat necessària perquè la renovació sigui real". Amb aquesta idea, el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, es presentarà a la reelecció al congrés que el partit celebrarà a l'octubre. En una entrevista a Europa Press, Iceta explica que els socialistes catalans han entrat en una fase de renovació de plantejaments i persones, després "d'haver superat una crisi molt profunda".

No és la primera vegada que Iceta manifesta la seva predisposició a seguir liderant el PSC, però ara ha oficialitzat que es presentarà a la reelecció perquè sap que té "un suport i que la gent veu amb bons ulls l'esforç" que ha realitzat des que va assumir el càrrec. No obstant, encara no li ha comunicat la seva decisió al líder del PSOE, Pedro Sánchez. Reconeix que hi parla sovint, però per altres temes. "M'agradaria parlar amb ell després que passin les eleccions si és que finalment n'hi ha", ha explicat.

Preguntat per les declaracions de la sotssecretària primera del partit, Núria Parlon, que va votar 'no' en la consulta a la militància sobre el pacte d'investidura amb C's i va dir que el PSC té un problema amb el PSOE pel dret a decidir, Iceta creu que la via de l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet per replantejar l'encaix de Catalunya a Espanya "no és tant diferent" de la que defensa ell mateix o la líder del PSC per Barcelona al Congrés, Carme Chacón. L'exministra de Defensa s'obre a celebrar un referèndum sobiranista si els catalans voten majoritàriament en contra de la reforma Constitució que aspira a impulsar el PSOE.

Iceta defensa el referèndum sobre la reforma constitucional i, en cas que els catalans hi votin 'no' massivament, suggereix "una llei de claredat" com la canadenca per organitzar un referèndum sobiranista amb una pregunta inequívoca. Encara així, està convençut que els catalans i la resta d'espanyols recolzaran la reforma constitucional del PSOE perquè es redactarà de tal manera que "tingui un consens molt ampli perquè pugui guanyar el referèndum".