El candidat del PSC, Miquel Iceta, ha llançat avui un "últim crit" per demanar el vot per al seu partit, que ha erigit a l'única papereta que assegura la "reconciliació" real i que "no es divideixi el poble català", en contrast amb la "revenja" que proposa Ciutadans. El candidat del PSC a la presidència de la Generalitat ha participat en el míting final del seu partit a Cornellà, davant de 700 persones, acompanyat de l'expresident del Parlament Europeu Josep Borrell i l'alcalde de la ciutat, Antoni Balmón, entre altres. Iceta ha triat Cornellà de Llobregat per acomiadar la campanya.

En la seva intervenció, Iceta ha centrat les seves crítiques en la formació taronja, a la que ha acusat d'utilitzar la paraula "reconciliació", però en un to de "revenja". "I quan hi ha revenja no hi ha reconciliació. Quan hi ha falta de respecte no hi ha reconciliació. Quan es busca la derrota d'altres no hi ha reconciliació", ha dit el líder del PSC, que ha assegurat que la reconciliació que proposen els socialistes és "sincera i genuïna". I exhibint la papereta de la seva candidatura, ha explicat que optar-hi "significa recuperar el respecte per totes les idees, per totes les persones, la consideració que Catalunya som tots i que no acceptarem que es divideixi al nostre poble".

Revilla, en el comiat

El president de Cantàbria, Miguel Ángel Revilla, ha demanat el vot pel candidat del PSC ja que ha dit que és l'home que pot evitar el "suïcidi" que ha alertat que porten el Govern i els "il·luminats" del govern independentista. Ho ha dit durant una trobada amb Iceta a l'Hospitalet de Llobregat, just abans de l'acte a Cornellà de Llobregat.

El president càntabre ha valorat que la situació actual de Catalunya és resultat d'un govern espanyol i el seu president, Mariano Rajoy, que no entenen que l'Estat espanyol "és plural" i perquè els governants independentistes "van vulnerar" la llei. D'altra banda, ha defensat que fa falta un estudi "rigorós" per conèixer realment l'aportació i el dèficit de cada comunitat i aconseguir un sistema de finançament "just". "És probable que Catalunya tingui raó, no ho sé, però s'ha d'estudiar", ha dit.