"Ni blocs d'esquerres ni de dretes". El líder del PSC, Miquel Iceta, ha rebutjat aquest dimarts crear tripartits per governar la Generalitat de Catalunya si els resultats de les eleccions del 14 de febrer al Parlament ho permeten. Per una banda, el socialista ha descartat governar amb ERC i els comuns, ja que afirma "no tenir res a fer amb un partit que defensa la independència". Per altra, tampoc aposta per crear un bloc constitucionalista amb el PP i Ciutadans, unes formacions que "responen el conflicte català amb immobilisme i no amb conciliació".

"No volem un govern de blocs ni de fronts. Volem tirar endavant i posar-nos d'acord en allò que estem d'acord. El nostre problema no és amb qui, sinó per fer què", ha explicat en una entrevista a TV3.

L'idil·li de Junts i ERC

En aquest sentit, Iceta ha descartat totalment poder pactar amb ERC, perquè, segons ha dit, la intenció d'aquest partit és seguir governant amb Junts i també "seguir barallant-se". "Potser fan unes eleccions el dia dels enamorats perquè ERC vol tornar a fer un prometatge amb Junts...", ha bromejat.


D'aquesta manera ha criticat que el govern actual estigui estancat amb la independència i ha apostat per millorar l'autogovern i el finançament mentre no hi hagi majories prou àmplies per la independència: "Aquí es va decidir que qualsevol etapa intermèdia no val la pena. Nosaltres pensem que això és un error. Nosaltres oferim un govern i un bon acord d'autogovern".

Iceta, inamovible

Pel que fa a qui serà el candidat del PSC al Parlament, Iceta ha acabat amb totes les polèmiques i rumors: "serè jo". Ell mateix ha reafirmat que liderarà els socialistes "si no hi ha cap altra candidatura a les primàries" i ha descartat així les informacions que apuntaven a Salvador Illa, actual ministre de Sanitat, com a possible candidat.