El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha qualificat aquest dijous de "jornada històrica" la reunió mantinguda entre el cap de l'Executiu espanyol, Pedro Sánchez, i el president de la Generalitat, Quim Torra, perquè prova que tenien raó els qui, com els socialistes, defensaven la necessitat d'afrontar el conflicte amb l'independentisme amb "diàleg" i "coratge".

Així ho ha defensat Iceta en la seva intervenció davant de la reunió de l'Executiva del PSC a la qual ha assistit Sánchez i també els representants dels socialistes en el Parlament, Congrés i Senat, així com els primers secretaris de les federacions del partit i els alcaldes de les ciutats principals.

El líder del PSC no ha dubtat a qualificar la jornada d'aquest dijous com a històrica encara que ha admès que a Catalunya es tendeix a abusar d'aquest terme.

Iceta també s'ha congratulat de tenir al capdavant del Govern espanyol a un president que agafa "el toro per les banyes" no només per fer un esforç per normalitzar la relació institucional amb el president, sinó per totes les propostes que està disposat a posar sobre la taula.