El líder del PSC, Miquel Iceta, s'ha mostrat convençut de que el seu partit demostrarà a Badalona que "es pot governar millor, de forma més inclusiva, amb més diàleg i neutralitat institucional". En declaracions a Efe, Iceta ha valorat per primera vegada el fet que el socialista Àlex Pastor s'hagi convertit aquesta setmana en alcalde de Badalona després de prosperar la moció de censura a Dolors Sabater, amb el suport del PP i Ciutadans.

Iceta ha recordat que Pastor "farà una oferta a tots els partits per incorporar-se al govern de la ciutat", perquè governar un ajuntament "requereix d'una capacitat d'acords molt important" i "intentaran" fer-ho. "Demostrarem que es pot governar millor i de forma més inclusiva, amb més diàleg i més atenció als problemes de la gent, i amb una neutralitat institucional davant qüestions polítiques que sobrepassen la ciutat. És la nostra obligació i és el mandat que tenim i intentarem complir", ha asseverat.

Sobre les crítiques rebudes des de l'independentisme i els comuns al fet que el PSC hagi acceptat el suport del PP de Xavier García Albiol, Iceta ha ironitzat sobre el fet que "els que ara critiquen són els que portaven mesos parlant dels partits del 155".

"Són ells els que van decidir que nosaltres no teníem res a veure amb ells. I que ara, de sobte, s'estranyin... en fi. En política tot val i els arguments són lliures, però tothom trobava molt normal que s'exclogués al PSC d'alguns governs municipals i, en canvi, no troben normal que el PSC aspiri a l'alcaldia de Badalona", ha opinat. En aquest sentit, ha indicat: "el que ells no esperaven és que evitéssim que Albiol fos alcalde i que ara evitem que Albiol formi part del govern de la ciutat. Aquesta capacitat del PSC crec que no se l'esperaven".

El dirigent ha considerat que "el judici l'hauran de fer els ciutadans" a les eleccions de l'any vinent i ha recordat que el PSC va fer alcaldessa Sabater el 2015 gràcies a un acord que "des del primer dia va incomplir, el d'una certa neutralitat institucional davant el procés independentista".

Però també ha justificat la moció de censura per la "valoració negativa de la gestió municipal": "Espero que, en aquest any que queda, el PSC sigui capaç de demostrar que es podia governar de manera diferent i que es podia atendre més que no s'ha atès en aquests últims tres anys als barris perifèrics de la ciutat, que s'han vist d'alguna manera descuidats".