Després de les acusacions que ha anat rebent durant tota la campanya d’una banda i de l’altra, Miquel Iceta ha volgut deixar clara una cosa: “Nosaltres no investirem un president independentista ni un president de dretes”. Així ho ha assegurat en un acte a Rubí aquest dimarts al vespre, acompanyat per la presidenta balear Francina Armengol. “El 21 de desembre podem canviar i podem decidir que no en volem saber més de l’independència, però també de les polítiques de dretes”, ha sostingut el candidat del PSC. “Perquè Catalunya no s’ho mereix”, ha precisat. Intentant erigir-se enmig dels dos blocs, ha dit que la solució no passa per canviar de "monòleg".

El mateix Iceta va començar la campanya tancant la porta a investir un president independentista, en referència a Carles Puigdemont i Oriol Junqueras, i després va obrir la porta a un Govern a la basca, fent un govern de coalició sense ser dins el gabinet. Ha reclamat un Govern “que no divideixi, que no faci por, que recupero la imatge de Catalunya”. Cal “canviar el rumb de col·lisió i agafar el rumb de la prosperitat”, ha afegit.

El govern que surti de les urnes no ha de donar “una puntada de peu a la canyella” quan vagi a negociar, sinó “oferir lleialtat”, com ha dit que farà si és president de la Generalitat. Per altra banda, també ha avisat que “l’alternativa no és canviar un monòleg per un altre” ni “fer un experiment”, sinó “confiar en gent experimentada”.

El primer secretari socialista ha mostrat preocupació per la situació econòmica. En aquest sentit, ha fet referència a un estudi del BBVA, segons el qual el 2015 Catalunya va ser la primera comunitat en creixement del PIB, el 2016 la tercera, el 2017 serà la novena i el 2018 l’última. “Hem de canviar de rumb, un rumb equivocat que ens ha dividit, ens ha empobrit, ha deixat tocada la nostra imatge com a país”, ha avisat.

En aquesta línia, ha defensat que el PSC és l’únic capaç d’aportar solucions. “Hi ha sis partits pel follón i un per la solució”, ha assegurat Iceta, que ha defensat que la situació encara pot revertir-se. “Ens volen portar a la vora del precipici i que fem un pas endavant. Però dient ‘no’ no n’hi ha prou. Cal un projecte”, ha afegit.