L'actual primer secretari del PSC, Miquel Iceta, oficialitzarà públicament divendres vinent la seva candidatura a la reelecció del lideratge del partit.

El socialista, que ja havia anunciat les seves intencions públicament i que ja ha posat en marxa una web per recollir suports i explicar-se a la militància, ha convocat un acte on s'envoltarà d'aquells que ja ara li donen suport i on detallarà part de la seva proposta per al futur del PSC.

La posada en escena serà a les 19.00 hores de divendres, al Centre Cívic Urgell Teresa Pàmies de Barcelona. Iceta farà així el mateix que l'actual viceprimera secretària del PSC i alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, va fer la setmana passada, en reunir els seus partidaris en un acte de presentació de la candidatura.

Si no hi ha cap pacte entre els dos abans, dimecres vinent començaran a recollir avals i el 15 d'octubre s'enfrontaran en primàries.

L'opció Parlon

L’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, va oficialitzar el passat dijous la seva opció de liderar el PSC. De moment, no ha tancat la porta a fer candidatura conjunta amb Iceta.

Parlon defensa que cal aprofitar les primàries per enfortir el partit i demostrar que el PSC és "un partit modern". 

Sobre la qüestió independentista, Parlon ha reconegut que el PSC va donar suport, en el seu moment, al dret a decidir, però que ara no ho fa perquè es relaciona amb l'autodeterminació. En aquest sentit, la ja candidata a liderar els socialistes catalans ha dit que el seu partit rebutja la "unilateralitat", i ha reiterat que "les solucions han de néixer del diàleg".