El líder del PSC, Miquel Iceta, ha entrat al web d'Unió Democràtica de Catalunya i s'ha trobat amb el manifest d'aquesta formació en motiu de la Diada. Després de llegir-lo, no s'ha pogut estar de tuitejar-lo, tal qual, des de la pròpia pàgina del partit. 

El manifest d'Unió pretén advertir "del risc de deslegitimació de les mateixes [institucions] si les situem per decisió política al marge de la legalitat" i aprofita per demanar "el respecte de tots" cap a les institucions "com a expressió senyera del nostre autogovern". Aquest és un dels tres pilars als quals el partit liderat per Ramon Espadaler es compromet.

Els altres dos pilars són "el de la reivindicació del dret que tenim a ser consultats sobre el nostre futur col·lectiu" i "el de la promoció constant i permanent de la cohesió al si de la nostra societat". Sobre això, Unió defensa una consulta "fruit del pacte entre Catalunya i Espanya" i, sobretot, que "s'empari en la legalitat". Aquest és, per a ells, "l'únic camí de sortida a la situació actual". 

Mostrant ple suport a les institucions catalanes, Unió fa una crida a la participació en els actes institucionals de la Diada.