Crític amb els resultats del PSOE a les eleccions basques i gallegues, el líder del PSC, Miquel Iceta, ha reconegut que són "uns resultats dolents", però ha descartat completament la possibilitat que Pedro Sánchez faci un pas al costat perquè "ha fet el que havia de fer" i, a més, considera que "no ha quedat afeblit amb aquests resultats".

Al seu parer, "el plantejament polític de Sánchez és el correcte i caldria que seguís" perquè "els militants comparteixen el seu plantejament polític". Ho ha dit en relació al fet que si finalment el PSOE hagués investit Mariano Rajoy, "els resultats d'avui serien molt pitjors" que els que han tret. Avui al migdia Sánchez anunciarà què farà en un futur dins el partit socialista.

Pacte mortal

Iceta, que ha carregat fort a TV3 i RAC1 contra el soroll intern que generen els socialistes perquè "no ajuda", sinó que "perjudica", ha tornat a refusar qualsevol possibilitat de pactar amb el PP a nivell espanyol perquè amb aquests comicis ha quedat clar que "els vots del PSOE se n'han anat a l'esquerra" i, per tant, "pactar amb el PP seria mortal". 

Ara bé. Sí que ha admès que per aconseguir millorar la seva situació a nivell estatal "hem de millorar les relacions amb les esquerres". I no només això. "Si no s'aborda una reforma territorial en profunditat, tindrem uns pitjors resultats", ha volgut deixar clar, al mateix temps que ha emplaçat els seus a "explorar com aconseguir una majoria" si no volen anar de cap a les terceres eleccions.

Tanmateix, però, arribat el cas que l'Estat repetís per tercera vegada els comicis, Iceta ha considerat que "és molt bo pels socialistes haver situat la frontera de no pactar amb el PP", així com no aconseguir una majoria alternativa posant el referèndum sobre la taula perquè, si es fa així, "és que no es vol pactar", ha subratllat.