Els dos aspirants a liderar el PSC, Miquel Iceta i Núria Parlon, han empatat finalment a 3.717 avals vàlids per concórrer com a candidats a les primàries del partit, segons han confirmat fonts socialistes. 

El passat dia 28, el líder del PSC, Miquel Iceta, va anunciar que havia presentat més de 3.800 avals de militants per concórrer a les primàries, mentre que l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, va lliurar 3.900 avals, tota una exhibició de múscul dels dos candidats, ja que la xifra requerida era de 866 avals.

El que ja era per si mateix gairebé un empat tècnic s'ha confirmat com un empat total. Un cop validats tots els vots, curiosament els dos candidats han vist com l'autoritat electoral del partit els ha acceptat la mateixa xifra exacta, 3.717 avals de militants.

En canvi, segons aquestes fonts, els candidats sí que han diferit en els avals de consellers nacionals, dels quals se n'han validat 212 d'Iceta, per 42 de Parlon. Els precandidats havien d'obtenir, com a mínim, els avals d'un 5% dels militants del partit (866 dels 17.314 militants totals) o bé, almenys, d'un 20% dels membres del Consell Nacional, que significa un mínim de 89 firmes de consellers nacionals.

Un cop van ser proclamats fa dies candidats, Iceta i Parlon tenen fins al 14 d'octubre per fer campanya entre la militància, abans de la votació del 15 d'octubre.