Les primàries per escollir el primer secretari del PSC tindran, com a mínim, dos candidats. Així ho apunten fonts de l'entorn socialista que han confirmat que la viceprimera secretària, Núria Parlón, ha comunicat a l'actual primer secretari, Miquel Iceta, la seva voluntat d'optar a liderar el partit. 

Iceta i Parlon han compartit àpat a Santa Coloma de Gramanet. La trobada ja estava prevista, segons informa l'agència Efe, des de fa un mes i l'objectiu del dinar era aixecar les cartes respecte les intencions amb què encaren el congrés i les primàries per elegir nou primer secretari.

Pas endavant

Parlon, número dos del PSC i membre del "consell de savis" de Pedro Sánchez, farà pública la seva precandidatura a inicis de setembre, al voltant de la Diada de l'11 de setembre.

La també alcaldessa de Santa Coloma ha dedicat l'estiu a copsar l'ambient de les diverses agrupacions i líders socialistes del territori i ha decidit fer el pas després de sumar diversos suports interns. Parlon té bona premsa al territori i entre les generacions més joves del PSC.

No és la primera vegada que Parlon valora la possibilitat de presentar-se per comandar el PSC. Quan Pere Navarro va deixar el càrrec, Parlon es va fer enrere a l'últim moment i tampoc va voler encapçalar les llistes del 27-S. 

Miquel Iceta

De la seva banda, Iceta manté la seva voluntat, expressada en reiterades ocasions, de concórrer a aquestes primàries i poder així continuar al capdavant dels socialistes catalans, després d'haver pres les regnes del partit després de l'abrupta dimissió de Pere Navarro el 2014, quan Parlon va refusar llavors a fer un pas endavant.

Calendari

Fonts pròximes als dos dirigents han explicat que Iceta i Parlon s'han emplaçat a seguir parlant i en contacte després d'aquest dinar, en el qual no s'han produït cap novetat. D'aquesta manera, tots dos mantenen la seva voluntat de presentar-se a aquestes primàries.

El termini per presentar precandidatures s'obre entre el 19 i 21 de setembre i, posteriorment, es disposarà de termini fins al dia 28 per recollir avals, abans que el dia 29 es proclamin oficialment els candidats. 

Les primàries per elegir al primer secretari del PSC se celebraran el 15 d'octubre, tres setmanes abans del congrés ordinari del partit, que es durà a terme entre el 4 i 6 de novembre.