El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha reivindicat aquest dissabte els valors fundacionals del PSC -unitat civil, reconciliació i combat de les desigualtats- com una base que permeti reconciliar la societat catalana, ara en tensió pel debat independentista. "No deixarem que ningú trenqui aquesta societat, hi haurà d'haver respecte a tots els sentiments. Si no ens divideix la llengua, tampoc ens dividiran les banderes", ha assegurat.

Ha estat durant l'acte organitzat pels socialistes catalans per acomiadar la seva seu històrica, ubicada des de fa 38 anys al carrer de Nicaragua de Barcelona. Iceta ha explicat que quan recollien les coses per traslladar-les a les noves oficies centrals, al carrer de Pallars, van trobar un manifest en el qual es posaven en relleu aquests valors amb el títol La llengua no ens dividirà, som i serem un sol poble.

"Potser n'haurem de fer una reedició", ha ironitzat Iceta, que ha recalcat que els objectius que es van fixar fa quatre dècades "segueixen sent importants per al nostre país".

Iceta ha repassat els noms d'algunes de les persones que han treballat en els despatxos del carrer de Nicaragua els últims 38 anys i ha destacat que aquesta nostàlgia "és bona sempre que un no s'hi quedi atrapat". "Altres partits han canviat de seus, en altres les té la justícia, però un partit capaç de celebrar un canvi, agrupar-se i recordar i treure lliçons del seu record, com nosaltres, pocs", ha conclòs.