El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, s'ha mostrat molt satisfet de la reunió entre el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el president de la Generalitat, Quim Torra, a la Moncloa. "El més rellevant de la trobada d'avui és constatar que mantenir la independència com a objectiu de fons no impedeix poder dialogar i acordar", ha volgut ressaltar Iceta.

"Fa massa temps que no s'estava produint un diàleg normalitzat i sincer entre institucions catalanes i espanyoles. Ara cal que impulsem aquest diàleg fent lliure el camí de les comissions bilaterals i mixtes per la resolució de problemes concrets", ha continuat el primer secretari del PSC, que aposta per reunir les comissions "com més aviat millor".

"Si n'hi hagués alguna abans de vacances seria molt feliç", ha reflexionat en veu alta Iceta, que no ha desaprofitat l'ocasió per llançar un dard contra "els professionals de la crispació" ―ha citat concretament Cs i la CUP― que havien criticat la trobada Sánchez-Torra abans de produir-se i "només busquen el conflicte i dificultar l'entesa".

A més, el líder socialista ha reclamat a Torra la creació d'un ampli consens amb els presidents de tots els grups i subgrups del Parlament per tractar els grans temes de país i així recuperar el diàleg que s'ha perdut, amb referència a la moció aprovada dijous passat.