El candidat del PSC a les eleccions del 21-D, Miquel Iceta, s'ha alineat amb Cs i PP i ha assegurat que el millor lloc en què es veuran els suports a la via independentista no és a la manifestació de Brussel·les sinó a les urnes. "Com que soc ferm partidari del dret de manifestació i de la llibertat d'expressió, em sembla molt bé que els independentistes es manifestin en la forma que tinguin per convenient", ha exposat el líder socialista en un acte sectorial sobre gent gran a la UGT. 

Ara bé, tot i que Iceta no ha expressat la seva oposició a la manifestació, sí que ha restat importància al seu valor polític: "Al final i afortunadament en democràcia, la força es demostra el dia que es vota amb totes les garanties", ha deixat anar el presidenciable dels socialistes.

Iceta, el "venedor" de Catalunya

A part d'expressar la seva opinió sobre la manifestació a Brussel·les, el socialista ha explicat als assistents la seva preocupació per la situació econòmica actual com a conseqüència de la crisi política entre els governs espanyol i català. En aquest sentit, ha assegurat que Catalunya està perdent inversions i està reduint la seva recaptació en àmbits com el turisme. Sobre això, ha dit que hi ha hotelers que li diuen que l'afectació de l'atemptat del 17 d'agost va quedar absorbida en 48 hores però que en canvi l'efecte de la situació de setembre i octubre no s'està absorbint sinó que s'ha traduït en recomanacions a altres països i la pèrdua de parades de creueristes.

"Quan sigui president m'hauré de dedicar molt a ser el primer venedor del país, anar a Madrid, Brussel·les i Pequín i els diré que Catalunya ha recuperat el rumb de sempre, que tornem a ser un lloc amable on es pot invertir", ha declarat. Ha apostat també per la recuperació de l'activitat econòmica com a via per recuperar el poder adquisitiu dels ciutadans i, sobre la gent gran, ha criticat que el govern espanyol hagi "ficat la mà" al fons de reserva per pagar altres coses. Segons ell, serien necessaris altres ingressos fiscals que no vinguin del treball per evitar aquestes situacions quan baixa l'ocupació.