El president del grup socialista, Miquel Iceta, ha assegurat que el PSC aposta per l'aixecament el 155 però ha advertit que no voldrien que s'aixequés aquest article de la Constitució "per deixar de ser governats des de Madrid i ser-ho des de Berlín o Waterloo". En aquest sentit, Iceta ha rebutjat tenir un "president temporal i per delegació" i ha assegurat que "molts catalans no podem respectar un president rebaixat". 

En el torn de rèplica durant el debat d'investidura, Iceta ha retret a Torra que només s'hagi dirigit als independentistes i li ha recordat algunes de les declaracions polèmiques que ha fet sobre el castellà a Catalunya o sobre els espanyols. En aquest sentit, li ha volgut recordar que "la ciutadania és el centre de la República, no la llengua o l'ètnia". "Vosté té un problema amb el castellà", ha afirmat Iceta, que ha preguntat a Torra com així vol aspirar a representar la majoria de Catalunya.

Tot i això, Iceta ha assegurat que espera que Torra se'n surti com a president de la Generalitat "pel bé del país i pel conjunt dels catalans, que són molt diversos". Per aquest motiu, li ha demanat que assumeixi tota la responsabilitat de ser president, sense ser governat des de Berlín per Puigdemon, i que atengui tots els "dolors" de la societat catalana.