El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, creu que Quim Torra no és el millor candidat per a la presidència. “La seva trajectòria no ens permet fer-li confiança”, ha lamentat aquest divendres des del Parlament, després de rebre la trucada del president Roger Torrent. Com Albiol, ha fet especial èmfasi en les polèmiques piulades del diputat de JxCat. És en aquest sentit que li ha demanat “marcar distància amb la seva etapa d’activista” si finalment és investit.

“Ha de demanar perdó, però també ha de ser conscient que en les seves piulades fa desqualificacions contra una bona part de catalans que se senten espanyols”, ha assegurat Miquel Iceta, que espera de Torra que la investidura marqui “un abans i un després”. Li ha recordat que un president de la Generalitat ha d’”establir ponts” i “ser conscient que representa el conjunt del país”.

Aquest dijous a la nit, després de la designació de Torra per part del president Carles Puigdemont, el PSC i el PSOE van emetre un comunicat conjunt, on lamentaven que “el bloc independentista hagi triat una persona amb un dels perfils més sectaris”.