El líder del PP Català, Xavier Garcia Albiol, ha reclamat un gest a Quim Torra si finalment és investit president: demanar “disculpes a tots els espanyols pels insults tan greus que ens ha fet”. Així ho ha assegurat aquest divendres des del Parlament, on ha valorat el candidat a la investidura com “el més radical i el més obedient a les instruccions” de Puigdemont.

“Serà un home de palla, que serà teledirigit des d’Alemanya”, ha sostingut Xavier Garcia Albiol, que ha lamentat que no tenen “cap tipus d’esperança” que ajudi a desbloquejar la situació. Malgrat tot, si és investit, ha assenyalat que serà ell l’interlocutor de la Generalitat amb el govern espanyol, i que seria positiu que es reunís amb Mariano Rajoy.

Per altra banda, el dirigent popular ha respost a Ciutadans recordant-li que, “ens agradi o no”, l’aplicació del 155 decau amb la formació d’un nou Govern. “Jo li demanaria una mica de seriositat”, ha dit dirigint-se a Albert Rivera, a qui li ha retret que Arrimadas no es presentés a la investidura. A diferència del 155, sí que s’ha mostrat conforme a mantenir la intervenció financera de la Generalitat mentre no s’aclareixin les “ombres” que considera que hi ha en els seus comptes.