El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha demanat als independentistes que intentin que "la política no es vegi supeditada als procediments judicials" i ha titllat de fet "curiós" si això finalment passés. Iceta ha indicat, en termes generals, que el poder judicial "pot ser criticat" però que les resolucions "han de ser respectades i acatades per tothom".

En un consell nacional emmarcat en el 40è aniversari de la fundació del PSC, Iceta també ha parlat de la reunió entre el president del govern espanyol Pedro Sánchez i Quim Torra de dilluns passat. Segons el socialista, els procediments judicials oberts són un dels elements que dificulten aquesta relació i ha advertit al Govern que "no es pot jugar amb dues baralles", com si una fos la de "l'acord" i l'altra "de la ruptura". Tanmateix, el socialista ha afirmat sentir-se "orgullós" del canvi de rumb en les relacions entre Catalunya i l'executiu espanyol. 

Tot i així, el líder dels socialistes catalans ha avisat l'executiu encapçalat per Quim Torra que en les futures trobades s'han d'abordar més temes a part de l'autodeterminació. "No es pot venir i dir que 'he posat sobre la taula l'autodeterminació i m'emporto tres carreteres'. Això no funciona així", ha avisat.