No són pocs els estudis recents que diuen que l’Estat espanyol és el més tolerant amb els homosexuals: va ser un dels primers que va aprovar el matrimoni i l’adopció de nens per part de parelles del mateix sexe.

Ara bé, sembla que aquesta tolerància amb els gais no és la mateixa cap als catalans... almenys per part d’alguns. I si no, que li ho diguin a Miquel Iceta.

El primer secretari del PSC va acudir aquest dimarts al plató d’un dels programes estrella de la televisió a Espanya, El Hormiguero, per parlar de la situació política, després d’haver-se erigit com el màxim defensor del ja ‘fallit’ Pedro Sánchez.

Del programa, un usuari de la xarxa ha trobat una escena que havia passat desapercebuda. En un moment donat, a Iceta se li ensenya un vídeo on apareix gent al carrer opinant sobre el polític català. Dos dels homes preguntats –en aquest cas, d’edat avançada– declaren taxativament que no es pot ser català i polític “per a tota Espanya” (que li ho diguin a Albert Rivera...).

Després, concretant amb Iceta, un dels homes diu que no “em sembla ni bé ni malament que hagi sortit de l’armari”. La bomba arriba al final quan afirma que per homosexual sí que podria ser president d’Espanya, però no per ser català.

Entre els riures del públic –els homes parlaven seriosament però l’escena no deixava de ser graciosa– Iceta, en sentir-se assenyalat, va acabar dient que “després es queixaran que hi hagi independentistes”.