El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha afirmat aquest dissabte que a Catalunya hi ha un mal Govern, amb uns socis -JxCat i ERC- que no es posen d'acord, per la qual cosa ha reclamat un canvi: "Tenim un Govern desbordat, sense nord i dividit".

Ho ha dit en el discurs d'obertura del Congrés de la Federació del PSC del Barcelonès Nord, celebrat per via telemàtica, i ha criticat que ERC i JxCat no es posin d'acord, en les seves paraules, sobre si és necessari o no convocar eleccions.

Iceta ha assegurat que el procés ha suposat una dècada perduda a Catalunya "per culpa dels governs independentistes", i ha dit que el Govern d'Espanya ha ofert una gran oportunitat de poder canviar les coses per recuperar la sensatesa i el sentit comú.

Ha asseverat que el PSC és un partit sòlid, solvent, fiable i unit amb vocació de servei públic i projecte de futur: "Sempre gràcies a governs socialistes ens hem convertit en un país millor i hem avançat en drets i llibertats".

El líder socialista ha ressaltat que el més important després de la pandèmia és una reactivació de l'economia, "no deixar a ningú enrere", i ha dit que el PSC proporciona estabilitat, garanteix la convivència i impulsa polítiques socials.

Per això ha declarat que ell estarà disposat a liderar la candidatura del PSC en unes futures eleccions catalanes per defensar "un nou govern que recuperi la dècada perduda".