El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, i el president de la gestora del PSOE, Javier Fernández, es reuniran la setmana que ve. Així ho han acordat aquest migdia després d’una trucada telefònica.

Iceta, que ha parlat amb Fernández just després de l’executiva d’aquest dilluns, ha reconegut que la trobada és necessària perquè les relacions entre els dos partits estan tocades arran de la investidura del president del govern espanyol, Mariano Rajoy.

El primer secretari dels socialistes catalans ha afirmat que el PSC vol restablir la confiança i parlar, “en el format que sigui”, però ha evitat concretar massa res.

Catalunya "nació"

Iceta també ha descartat que “a aquestes alçades, algú consideri nou que el PSC consideri que Catalunya és una nació”. Creu que això, explicitat en un dels documents polítics aprovats al congrés d’aquest cap de setmana, no serà un problema.

Comissió permanent

Iceta ha comparegut després que el congrés d’aquest cap setmana l’hagi ratificat com a primer secretari del PSC. En aquesta primera executiva després del congrés, la direcció del partit ha decidit crear una comissió permanent que “ha d’assegurar la gestió de la vida del partit i donar continuïtat a la feina del PSC i dels diferents equips de treball”.

L’integren Miquel Iceta, Àngel Ros, Núria Parlon, Salvador Illa, Eva Granados, Lluïsa Moret, Núria Marin, Javi López, Meritxell Batet, Alícia Romero, Assumpta Escarp, Antoni Balmon, Raquel Sánchez i Enric Cases.