El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, creu que les converses que hagin de tenir el president Quim Torra i el president en funcions Pedro Sánchez per a una investidura d'aquest últim no es poden limitar a una trucada: "Per coses d'una certa envergadura, el format no és una trucada". Aquestes declaracions, al Matí de Catalunya Ràdio, contradiuen precisament les intencions dels socialistes, que ja han confirmat que trucaran als presidents autonòmics i Torra serà el segon, seguint l'ordre protocol·lari d'antiguitat d'estatut autonòmic.

Recordem que el basc, per unes hores, és més vell que el català. D'altra banda, Iceta tampoc entén que Torra digui que "una trucada no servirà per res, quan va estar setmanes dient-ho" i conclou que el president "no trobaria aigua al mar". Pel que fa a la figura del relator que mesos enrere s'havia posat sobre la taula per arribar a una entesa entre els governs català i espanyol, Iceta no la veu necessària: "Si dos governs no tenen prou confiança que han de tenir un tercer, millor que no s'hi posin".

El secretari socialista posa l'ull en les relacions que PSOE i Esquerra han de tenir ara mateix i situa únicament els republicans en una posició més important que tot el govern català: "Ara a qui els toca fer el ball és a Esquerra i els socialistes. La investidura depèn d'Esquerra, té un gran poder de negociació, però també d'enorme responsabilitat".

Iceta confia a tenir un govern espanyol abans d'acabar l'any i ho veu molt difícil per Nadal i Sant Esteve. Iceta ha fet una crida en forma de súplica a Pedro Sánchez des del micròfon de Catalunya Ràdio i li ha demanat que els tingui presents: "Els socialistes catalans volem ser al govern espanyol, tenim un catàleg amplíssim".

Sobre el debat de la immersió lingüística, no s'ha decantat per una solució o altra. S'ha limitat a afirmar que considera que a Catalunya, en certs llocs, hi ha un problema de monolingüisme i que s'ha de treballar per reforçar el català o el castellà allà on més convingui. I pel que fa a la proposta de reformar l'Estatut, Iceta manté que aquesta idea ja la porten defensant i explicant des de fa temps. Tan sols ha remarcat un concepte: "La nació no incorpora sobirania, sense anar més lluny, Catalunya, i no caldria tocar l'article 2 de la Constitució. Nacionalitat i nació, sota el meu punt de vista, són el mateix".