El primer secretari del PSC, Miquel Iceta ha assegurat avui que el suport de la CUP als pressupostos “estava cantat”, però augura eleccions abans o després de l’estiu a causa de la “coalició inestable” entre el Govern i els cupaires i al seu “objectiu impossible” de convocar un referèndum. Iceta ho ha afirmat en una intervenció a la inauguració del XII congrés dels socialistes de la capital catalana, que duia com a lema "Som Barcelona, som moviment".

Iceta ha assenyalat que el suport de la CUP als pressupostos de la Generalitat del 2017 "no pot sorprendre ningú", ja que els anticapitalistes no volien deixar "escapar" la idea del referèndum d'independència. Això no obstant, i malgrat que el suport de la CUP als pressupostos allunya l'escenari d'eleccions anticipades a molt curt termini, el líder dels socialistes catalans ha vaticinat comicis anticipats a Catalunya, a causa de la "coalició inestable" entre el Govern de Carles Puigdemont i la CUP i a l'"objectiu impossible" del referèndum d'independència. Així, i parafrasejant Puigdemont en la seva asseveració de "referèndum o referèndum", Iceta ha dit: "O eleccions abans de l'estiu o eleccions a la tardor".

C's, Tribunal de Garanties Estatutàries 

Per la seva banda, el portaveu de C's en el Parlament, Carlos Carrizosa, ha anunciat aquest dissabte que la seva formació presentarà la sol·licitud d'una resolució del Tribunal de Garanties Estatutàries respecte als pressupostos. En declaracions als periodistes aquest dissabte a Barcelona, Carrizosa ha definit els pressupostos com a dolents perquè contenen més imposats per als catalans, més "xiringuitos polítics", i una partida específica per celebrar el que ha denominat com un altre 9-N.

El PDeCAT "ha volgut posar-nos en mans de les assemblees de la CUP", ha dit, i ha afegit que els comptes no són socials, sinó que estan pensats per acontentar els socis de l'antiga Convergència. Preguntat per una hipotètica convocatòria electoral a Catalunya, Carrizosa ha assegurat que el  de la CUP "perllongarà la legislatura amb l'escull de la repetició del 9-N", i que la seva formació no està segura de si hi haurà lliçons a curt termini.

Rabell, "vot en diferit"

Finalment, el president de SíQueEsPot en el Parlament, Lluís Rabell, ha ironitzat sobre el vot favorable dels cupaires, i ha considerat que es tracta d'un "vot en diferit". "La CUP inventa el vot favorable als pressupostos en diferit. De moment, llum verda, però si al setembre no hi ha referèndum unilateral...", ha ironitzat Rabell.