El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha urgit aquest diumenge a convocar eleccions al Parlament i ha cridat a "totes les forces del canvi" a mobilitzar-se per impulsar un canvi a Catalunya després dels comicis. En un discurs telemàtic en la Festa de la Rosa del PSC, ha apel·lat a impulsar aquest canvi amb el millor del catalanisme i el seu sentit d'excel·lència i unitat, segons ha dit, davant la "divisió, incompetència i retrocés" que plantegen els independentistes.

En vigílies de la sentència del Tribunal Suprem (TS) sobre la inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra, ha dit que a Catalunya "ens convé tenir un president i un govern en funcions". "El que necessitem és un Govern diferent", ha insistit.

Illa demana "generar espais de bloqueig enmig d'una pandèmia"

El secretari d'Organització del PSC i ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha alertat sobre "generar espais de bloqueig enmig d'una pandèmia". "Hem de donar la volta al país", ha declarat. El ministre ha afirmat que el PSC ha de liderar una "nova etapa" després d'una "dècada perduda" per l'independentisme. Illa ha assegurat que el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, és qui ha de "liderar" aquesta nova etapa a Catalunya per poder sortir del "bucle" en que ha lamentat que ha viscut els darrers anys.