El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha assistit aquest dimecres al matí a l'acte de cloenda del I Congrés de la UGT FICA celebrat a Tarragona i, davant la sorpresa de les persones que eren al seu voltant, no ha aplaudit el missatge que Oriol Junqueras ha adreçat als assistents.

Iceta estava assegut a la primera fila de l’auditori del Palau de Congressos, al costat del secretari general de la UGT, José M. Álvarez, quan un dels participants ha llegit el missatge del líder d'ERC, empresonat a Lledoners. Junqueras ha recordat que ja fa prop de tres anys que compleix condemna per posar unes urnes i recordava el Lluís Companys sindicalista i ha advertit els sindicalistes que ells també poden ser objecte de la repressió i de les clavegueres de l'Estat. El líder republicà s'ha acomiadat fent una crida als assistents a no defallir mai. En acabar la lectura del missatge de Junqueras tot l'auditori ha esclatat en un sentit aplaudiment, excepte el líder dels socialistes catalans, que ha seguit la lectura impertèrrit, segons han explicat diversos testimonis.

Aplaudiments a Bassa

No ha passat el mateix amb la intervenció de Dolors Bassa, també condemnada pel judici al procés, que s'ha adreçat als seus companys del sindicat UGT a través d'una connexió en vídeo. En aquest cas, Iceta sí que ha aplaudit la seva intervenció. 

La relació d'Oriol Junqueras i Miquel Iceta és nul·la. El líder socialista, malgrat les peticions de Junqueras, s'ha negat a visitar-lo a la presó. El republicà, per la seva banda, acusa els socialistes catalans d'haver-se convertit en una crossa de la repressió de l'Estat.

Imatge principal: Miquel Iceta atén els mitjans a la sortida del Congrés d'UGT FICA / ACN