El candidat del PSC, Miquel Iceta, s'ha alineat amb Cs i PP i ha recuperat el discurs de l'adoctrinament. En un míting a Vilanova i la Geltrú, ha reivindicat que els polítics "no han de portar la batalla política al sistema educatiu del país" i per això ha reclamat "treure les mans de la política de l'educació". En l'acte, en què també ha participat Ramon Espadaler, el candidat socialista ha reivindicat el sistema educatiu català i ha demanat "confiar més" en els mestres. Ha defensat que no es pot pretendre que els professors ho resolguin tot i ha reclamat que tinguin capacitat d'adaptar els seus projectes educatius i no un departament que digui què fer de la mateixa manera arreu del país. D'altra banda, ha criticat aquells que porten "nens a fer 'bulto' a les manifestacions". "No se'ls ha de posar asseguts a una carretera per tallar-la", ha declarat. Ha criticat també el candidat de JuntsXCat, Carles Puigdemont, assegurant que és "molt poc honorable" no haver "evitat" l'aplicació del 155 convocant eleccions.

Iceta ha centrat part del seu míting en l'escola catalana, model que ha defensat i ha criticat que sigui objecte de la batalla política, després que formacions com el PP hagin criticat el sistema educatiu català. Així, ha defensat que la tasca dels mestres és la de fer que els nens tinguin esperit crític i promoure la seva autonomia però ha demanat "ser conscients que no ho poden fer tot". Ha afegit que l'educació és la "gran palanca" de la convivència i ha reivindicat que posant l'ensenyament en el terreny polític "no es resoldrà el problema". "Estem orgullosos del nostre sistema educatiu i dels nostres mestres", ha asseverat. D'altra banda però, ha criticat la presència de nens en manifestacions i d'imatges en les que s'ha pogut veure nens "tallant carreteres", en al·lusió a la darrera vaga del novembre. 

Com ja ha fet aquest matí, Iceta ha criticat el candidat de JuntsXCat, Carles Puigdemont, per responsabilitzar-lo de l'aplicació de l'article 155. "És molt poc honorable dividir els catalans, malmetre la imatge de Catalunya, no haver evitat l'aplicació del 155 convocant eleccions quan tocava i per qui tocava", ha declarat.

Iceta ha afegit, amb ironia, que hi ha qui diu que "els nens venen de París i el 155 és Miquel Iceta" i ha negat les dues coses assegurant que els socialistes van alertar dels riscos i malgrat això van decidir "saltar-se la legalitat, saltar-se el reglament, l'Estatut i la Constitució". "Ara que no vinguin amb contes", ha declarat. També ha criticat que marxés a Brussel·les: "Qui estima el seu país no es baralla amb tots els veïns, no se'n va a Brussel·les a portar problemes sinó alguna solució". El socialista ha afirmat que "no hi pot haver tanta distància entre preocupar-se de Catalunya i preocupar-se de catalans" i ha afegit que qui ho fa és perquè no es preocupa tant de Catalunya.