El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha assegurat aquest diumenge que la millor manera de desjudicialitzar la política és complint la llei. Alhora, el líder socialista ha reconegut que hi ha temes que no haurien d'haver sortit mai de la política i no s'haurien d'haver portat mai als tribunals, segons ha afirmat en una entrevista a El Suplement de Catalunya Ràdio.

El líder dels socialistes catalans també s'ha referit àmpliament a la taula de diàleg entre els governs català i espanyol, que començarà a reunir-se dimecres que ve, assegurant que la seva voluntat és que Catalunya en surti "amb un autogovern més sòlid" i ha sentencia que és molt difícil que se surti de la primera reunió amb cap acord tot i que espera que sàpiguen acostar posicions.

Iceta també ha comentat la petició del Govern d'un referèndum d'independència i l'amnistia dels presos polítics assegurant que ell creu que el govern espanyol no s'hi pot acostar a cap de les dues opcions, ja que el projecte polític dels socialistes no es aquest.

Per altra part, sí que s'ha mostrat partidari "d'estudiar" un possible indult si els presos el demanen, ja que, ha recordat, que no és un privilegi, sinó que està a l'abast de tots els condemnats, al que ha aprofitat per afegir que en la seva opinió cap dels presos polítics té cap mena de privilegi dins la presó i ha reiterat que no té previst visitar cap dels presos a la presó.

Preguntat per si la trobada es produeix d'igual a igual, Iceta ha assegurat que es tracte d'una negociació entre dos governs amb atribucions diferents, però que al cap i a la fi el més important és que es trobin els dos executius, que no es troben des de que es van trencar les negociacions pel pacte fiscal l'any 2012.

Legislatura acabada

Sobre les eleccions anunciades pel president Quim Torra, Iceta ha reconegut que ja té ganes que arribin i i de fer la campanya electoral perquè la legislatura està esgotada i que per tant se n'ha d'obrir una de nova. 

A la vegada, Iceta també s'ha mostrat convençut que els partits independentistes tornen a obtenir majoria tornaran a governar la Generalitat i per tant, ha de manat, que si els ciutadans volen "girar full" hauran de votar d'una altra manera per propiciar un altre tipus de majories. 

Alhora, el líder socialista també ha estat preguntat per la possibilitat que Carles Puigdemont torni a Catalunya per fer campanya electoral emparat per la seva immunitat com eurodiputat, al que Iceta ha recomanat a l'expresident que millor que s'informi abans de prendre la decisió de tornar, ja que la immunitat "no és impunitat" i ho ha extès a tots els exiliats.