El líder del grup parlamentari socialista, Miquel Iceta, ha advertit al president, Quim Torra, sobre els efectes del que ha descrit com una estratègia de confrontació com a resposta a les sentències de l'1-O. "No volem cridar al mal temps. Però, els diem que si tornen a fer el que van fer, tornarem a una situació que no és la desitjable", ha advertit durant la seva intervenció al debat de política general. 

El dirigent socialista no ha citat explícitament l'aplicació d'un nou 155, però ha aconsellat a Torra: "fem les coses de tal manera que els riscos de situar-nos fora de la legalitat no es torni a produir".

Iceta ha rebutjat una política de confrontació -"que seria una confrontació entre catalans"-, tot i que ha admès que la sentència de l'1-O pot resultar controvertida, "com ho ha estat el judici o les llargues presons preventives". Per aquesta raó, ha advertit al govern que no compti amb el PSC si és per a una estratègia de confrontació, i que en aquest cas tampoc serà possible la disposició al diàleg al voltant dels pressupostos que va exposar abans de l'estiu.

No obtant això, abans d'acabar, el dirigent socialista ha volgut oferir una opció de col·laboració al govern de Torra: "Si el seu govern volgués governar el que té entre mans i fer-ho pel conjunt dels catalans i no només pels que pensen d'una determinada manera, aquí estem".