Després del tumultuós comitè federal que es va viure a la seu del PSOE al carrer Ferraz i de la dimissió de Pedro Sánchez, el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ho ha qualificat "d'error" i ha advertit que "tindrà conseqüències". Iceta ha lamentat la imatge que ahir va donar el seu partit, ja que no va mostrar "cohesió interna" i assegura que la dimissió de Sánchez "dóna mala imatge". "La divisió d'un partit encara que després sigui cosida -per fer servir la terminologia de Susana Díaz- és una mala imatge", ha afirmat.

Iceta assegura també que des del PSC no van sortir "gens satisfets" del comitè, ja que ells defensaven la proposta de Sánchez de celebrar un congrés i deixar votar a la militància. Una posició pràcticament unànime de tots els socialistes catalans. A més, ha lamentat que "desgraciadament hem de descartar majoria alternativa". 

Miquel Iceta insta a treballar per "refer" el projecte i nega que el PSOE estigui més a prop d'afavorir una investidura de Mariano Rajoy. "No he sentit cap dirigent rellevant del PSOE dient que ens hem d'abstenir", ha dit.

Parlón, també contra Rajoy

Iceta, però, no és l'únic que s'ha pronunciat en aquest sentit. Ahir l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramanet i candidata a la primera secretaria del PSC, Núria Parlón, va defensar la necessitat de mantenir el 'no' a Rajoy del PSC.

En una imatge penjada a les xarxes socials, va assegurar que si sortia escollida primera secretària del PSC, demanaria a les bases que el 'no' rotund dels diputats a un govern popular, que va qualificar de "devastador" i de ser el responsable de "bloquejar l'acord polític amb Catalunya.

Aquest tuit, va ser contestat per la regidora de l'Ajuntament de Barcelona del PSC Carmen Andrés, que va assegurar que en cas de ser sancionats per trencar la disciplina de vot, ella "s'apuntava a pagar" la multa. 

Ros demana no precipitar-se

Per altra banda, el president del PSC i alcalde de Lleida, Àngel Ros, també s'ha referit a la intenció de Núria Parlon de mantenir el "no" a Rajoy, però en un sentit ben diferent. Ros ha demanat aquest matí als dirigents del PSC que no prenguin "decisions precipitades" després del desenllaç del Comitè Federal del PSOE. En una entrevista a Catalunya Informació, Ros ha apostat per prendre una "decisió més consensuada".

L'alcalde de Lleida també considera que el Comitè Federal del PSOE "no va encertar la seva decisió", ja que el que calia, ha dit, després d'haver quedat qüestionada l'"autoritat moral" de Pedro Sánchez, era avançar el congrés i fer primàries.

Ballart, "desconcertat"

Per altra banda, l'alcalde socialista de Terrassa, Josep Ballart, va assegurar ahir en un missatge a les xarxes que "el PSOE no és de quatre" i que estava "trist i desconcertat". Ballart va assegurar també que esperava unes futures primàries "posessin cadascú al seu lloc".