El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha assegurat aquest dijous que la reunió entre el cap de l'executiu espanyol, Pedro Sánchez, i el president de la Generalitat, Quim Torra, "val la pena" malgrat que "planteja algun interrogant" després que Torra introduís ahir "un factor de provisionalitat" al Govern en avançar les eleccions.

En una entrevista a la Cadena SER recollida per Europa Press ha sostingut que "el diàleg ha d'establir-se entre dos governs que iniciïn el seu camí, no que estiguin acabant-lo".

En aquesta línia, s'ha mostrat partidari del diàleg, encara que, segons el seu parer, la provisionalitat introduïda aquest dimecres per Torra planteja algun interrogant: "Torra té l'oportunitat de demostrar si és veritat que vol el diàleg o una altra cosa".

D'altra banda, ha posat en dubte si la Generalitat "és capaç, en aquests moments, d'establir una posició comuna per a la taula de negociació" perquè veu el Govern molt trencat.

"El Govern està trencat, entre altres coses, perquè la perspectiva de diàleg que tenen JxCat i ERC és molt diferent", ha valorat, i ha afegit: "De president sembla que en tenim, almenys una estoneta".

Amb tot, ha reivindicat un diàleg perquè "en la societat catalana hi ha un clamor a favor del diàleg que porti a solucionar problemes concrets".