Defensar l'impossible és possible pel primer secretari del PSC, Miquel Iceta, que s'ha lamentat que "alguns diguin que un acord entre PSOE, Podemos i Ciutadans és impossible" perquè, ha subratllat, "també era impossible que marxés Artur Mas" i ho va fer. Tanmateix, però, el socialista ha destacat la dificultat que "a molts socialistes els entri la passió podemista".

Iceta ha volgut calmar els ànims en relació a la no investidura i ha recordat aquest matí a Espejo Público d'Antena 3 que "a Catalunya hem estat a punt de repetir noves eleccions i van ser quatre mesos. Aquí en portem un. Ho dic pels atacs d'angoixa".

El líder del PSC ha posat sobre la taula que "el terreny de joc està més en el canvi que en la continuïtat" i, malgrat ha defensat parlar amb tots els partits inclòs el PP, ha manifestat que "als espanyols no els podem dir que no ens agrada allò que han votat".

Quan dimarts vinent el Rei acabi la segona ronda de contactes amb els representants dels partits espanyols, "s'haurà de veure si Pedro Sánchez rep l'encàrrec del cap de l'Estat" i "llavors ho haurà d'intentar" però, al seu parer, Felip VI "ha de proposar el partit que ha guanyat les eleccions".