En plena campanya, tots els partits unionistes han commemorat el Dia de la Constitució espanyola a la seva manera, pel seu propi compte. Xavier García Albiol ha estat l'únic candidat que ha anat fins a la manifestació de plaça Urquinaona. Uns carrers més enllà, a la plaça Universitat, Inés Arrimadas ha celebrat un acte de partit, acompanyada del secretari general de Ciudadanos, José Manuel Villegas, i el catedràtic de Dret Constitucional Francesc de Carreras. I Miquel Iceta ha sortit de la capital, fins a Rubí, on ha celebrat el seu propi acte. Però no ha estat sol.

Sense proposar-s'ho, el primer secretari del PSC i candidat a la Generalitat s'ha vist envoltat d'un símbol creat i popularitzat per Ciutadans: el cor amb la bandera espanyola, la catalana i l'europea. En forma de bandera i en forma d'adhesiu. De fet, a més de l'alcaldessa socialista Ana María Martínez, regidors de Ciutadans i del PP també han participat de l'acte i han llegit articles de la Constitució espanyola.

És el segon any consecutiu que l'Ajuntament de Rubí, governat pels socialistes en solitari amb suports puntuals de Cs i PP, organitza aquest acte d'homenatge. La secció local de la CUP havia denunciat a la Junta Electoral que es feia en plena campanya electoral. L'ens que ha de vetllar per la neutralitat en els processos electorals no ha donat resposta.