"El resultat que van obtenir el 27S els habilita per governar, però no per arribar a la independència", ha repetit diverses vegades Miquel Iceta. Com va fer el 9 de novembre amb Mas, el líder del PSC al Parlament ha avisat al nou candidat a president que si la Generalitat "situa les institucions fora de la llei", no trobarà "cap comprensió" dels socialistes. A més, ha instat Carles Puigdemont a explicar els costos que tindrà pels ciutadans el full de ruta independentista.

El socialista ha criticat la manera en què Junts pel Sí ha arribat a un acord amb la CUP, i ha lamentat que no hagin parlat en cap moment amb els socialistes. A més, ha titllat el canvi de candidat i el fet de "trafegar diputats d'un grup a l'altre" de "democràticament objectable o si ho volen, lleig".

Treballar pel 52%

Iceta ha volgut constatar que finalment la investidura ha estat "una subhasta de peix", expressió que Mas va fer servir quan la CUP va decidir no investir-lo, i ho ha comparat amb la subhasta de peix de Palamós. "A Catalunya teníem el costum de fer les coses bé", ha lamentat.

El líder del PSC ha demanat a Puigdemont treballar pel 52% que no va votar a favor de la independència el 27 de setembre i que afronti el govern amb "seny, calma, prudència i humilitat", dient "no a la independència", "no a la il·legalitat" i "no a la investidura".