El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha recordat aquest dimarts a l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que no té cap obligació institucional d'assistir a la manifestació de la Diada que convoca l'Assemblea Nacional Catalana (ANC). En una entrevista a Antena 3, Iceta ha dit que l'ha "estranyat" que Colau justifiqui la seva possible participació en la mobilització de l'Onze de Setembre pel seu càrrec d'alcaldessa de la capital de Catalunya, però ha afegit que "té tot el dret a assistir-hi".

A més, el líder dels socialistes catalans ha recordat a Colau que anar a la manifestació convocada per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) implica estar d'acord amb el contingut del full de ruta independentista i les seves reivindicacions.

Les paraules d’Iceta arriben després que l'alcaldessa de Barcelona deixés ahir la porta oberta a assistir enguany a la manifestació de la Diada que organitza l'ANC perquè "troba més motius per anar-hi que no pas per no anar-hi". Segons l'alcaldessa, cal sortir al carrer per defensar "la sobirania de Catalunya, els drets socials i nacionals i les institucions catalanes" i considera que els motius que han fet sortir els catalans al carrer continuen "intactes".

Coscubiela, en contra

De fet, la decisió de Colau ja va ser contestada ahir des de les pròpies files dels comuns per boca del diputat de Catalunya Sí que es Pot Joan Coscubiela, que va assegurar que la majoria de votants de Barcelona en Comú no se senten impel·lits a participar en la manifestació. Per la seva banda, la cap de C’s a l’Ajuntament de Barcelona, Carina Mejías, va lamentar que Colau volgués anar a una “manifestació independentista”.

L'any passat, Ada Colau no va participar en la mobilització convocada per les entitats sobiranistes argumentant que havia de preservar el seu perfil institucional. Val a dir, però, que Colau va manifestar inicialment la seva predisposició a assistir-hi però va renunciar en considerar que, en coincidir amb l’inici de la campanya per les eleccions del 27-S al Parlament, es podia considerar com un acte electoral a favor de les opcions independentistes de Junts pel Sí i la CUP.