El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha sol·licitat avui per carta al president del Parlament, Roger Torrent que "no permeti que se sotmeti a consideració de la cambra" una investidura telemàtica, és a dir, una sessió en la qual el candidat a president no estigui present en l'hemicicle.

El text dels socialistes demana a Torrent que "no permeti que es malmeti la naturalesa del debat i la sessió d'investidura" i que per contra garanteixi "els drets del conjunt de diputats i diputades", i que "atengui el que els lletrats de la cambra van expressar nítidament en el seu informe".

Així, sol·licita al president del Parlament que no permeti que "se sotmeti a consideració de la cambra una investidura sense que s'hagi desenvolupat la sessió i el debat en presència del diputat o diputada que s'hi sotmetre".

 

El grup parlamentari socialista fa aquest requeriment a Torrent perquè, indica la carta, aquest "ha afirmat en diverses intervencions com a president del Parlament que considera la seva obligació emparar els drets del conjunt de diputats i diputades de la cambra".

El PSC ha reiterat així la seva oposició a la possibilitat que es dugui a terme una investidura presidencial a distància, possibilitat que els partits independentistes tenen sobre la taula per aconseguir que Puigdemont sigui elegit de nou president de la Generalitat.