No és la primera vegada que ho fa i, previsiblement, no serà l'última. L'exlehendakari Juan José Ibarretxe ha tornat a sortir avui en defensa del president Carles Puigdemont en una carta publicada a VilaWeb. "Ja sé que no pretens, que no preteneu, de ser herois", li fa saber, al mateix temps que subratlla que "jo no n’he conegut cap en tota la vida" i afegeix que el que sí que ha conegut són "persones decents, coherents, de paraula, i algunes altres que no ho són pas. Tu i la teva gent no sou herois, sou persones decents".

L'exlehendakari ha posat damunt la taula que "el vostre pecat no és defensar la independència de Catalunya, sinó la democràcia a Catalunya" i ha subratllat que "la vostra valentia no deriva d’estar-vos a la presó o a l’exili, sinó de defensar la democràcia catalana".

Segons el seu parer, "no és cap exemple de generositat viure fora de casa teva i lluny de la teva família" perquè considera que "generositat és pensar en el teu poble i en el futur de la gent per damunt de qualsevol neguit personal o patrimonial".

L'estima del poble

Ibarretxe ha volgut deixar clar a Puigdemont que "no sou grans perquè endureu l’exili o la presó, sou grans perquè la gent del vostre poble us estima" i, precisament en aquest sentit, li ha dit que "és per tot això, president, que tindràs, per sempre, el meu reconeixement i afecte".

Mentre l'exlehendakari s'ha acomiadat amb la frase en basc "una forta abraçada", Puigdemont ha fet un tuit d'agraïment també en euskera.

Ibarretxe ja va sortir en defensa de Puigdemont al gener, després que el Parlament ajornés el seu ple d'investidura per la impossibilitat de fer-ho de forma telemàtica. De fet, l'1-O ja va deixar anar que "Espanya no té un problema amb Catalunya, sinó amb la democràcia" i, justament per això, al març, quan va sortir de la presó de Neumünster, va agrair-li que hagués "assegut la política i la justícia espanyola a la banqueta europea".