Els centres sanitaris han decretat serveis mínims per l'aturada de país d'aquest 8 de novembre. Tot i que el sindicat majoritari de metges no ha secundat la vaga, es preveu una jornada amb força normalitat als CAP i hospitals

Els centres d'assistència sanitària públics i privats garanteixen el normal funcionament del servei d'urgències, així com els tractaments de radioteràpia i quimioteràpia en situacions urgents i de necessitat vital i en les ocasions que consideri el facultatiu. 

Els centres d'assistència extrahospitalària, com els CAP, també han de garantir les urgències, un servei que es prestarà com a mínim amb el 25% de la plantilla. El servei de neteja en centres hospitalaris ha de mantenir l'activitat normal en les àrees d'alt risc. 

El sindicat Metges de Catalunya ha anunciat que no s'adheria a la convocatòria. Ara bé, l’organització, com a entitat plural i per tal de donar resposta a totes les sensibilitats, crida els seus afiliats a decidir lliurement si secunden o no la jornada de protesta.

Serveis mínims

CAP: Es garantirà l'assistència urgent dins l'horari habitual. El servei estarà garantit amb com a mínim el 25% de la plantilla.

Hospitals: Funcionament habitual del servei d'urgències, de les unitats especials (UCI, unitats coronàries, unitats d'hemodiàlisis, neonatologia, parts i tractaments de radioteràpia i quimioteràpia, etc.), i s'haurà d'atendre l'activitat quirúrgica inajornable que sigui urgent.

Transport sanitari: s'haurà de garantir el servei per atendre totes les urgències sanitàries, especialment els tractaments oncològics, de diàlisi i de oxigenoterapia. D'altra banda, també es garantirà totes aquelles proves que tinguin caràcter d'urgència.