L'Hospital Universitari General de Catalunya ha assegurat que no hi ha hagut cap tipus de comunicació ni oferta del Departament de Salut per a la seva compra. D'aquesta manera, mitjançant un comunicat, el centre hospitalari dóna a entendre que l'anunci de compra per 50 milions d'euros realitzat pel conseller de Salut, Toni Comín, no es correspon amb la realitat.

L'hospital situat a Sant Cugat del Vallès ha reconegut que "no existeix cap tipus de comunicació formal, ni oferta en ferm" per part del Departament. No obstant això, assegura que s'analitzaran les propostes concretes que arribin des del Govern, sempre que no es posin en un compromís els acords que l'entitat manté amb les asseguradores i amb altres organitzacions de salut de què n'és el proveïdor. El text també posa en relleu que el centre treballa pels seus pacients i que "no deixarà milers d'usuaris sense atenció mèdica".

Un hospital fins ara privat

L'Hospital General és de titularitat privada i pertany al grup QuirónSalud. Només a Espanya, el grup compta amb una xarxa de 22 centres, essent l'Hospital General un dels seus principals actius. El centre, fundat l'any 1984, havia format part del sistema públic (Siscat) fins al febrer d'aquest any, quan la Generalitat va decidir deixar de pagar els seus serveis amb la intenció, tal com ha anunciat avui, de reconvertir-lo en un hospital públic.