El vicepresident emèrit del Tribunal Constitucional (TC) i magistrat jubilat del Suprem (TS) Ramón Rodríguez Arribas ha fet avui a Barcelona un horripilant símil sexista per argumentar que no s'ha de dialogar sobre la independència de Catalunya. "Quin pare dialogaria sobre la prostitució de les seves filles?", ha deixat anar en un esmorzar col·loqui al Círculo Ecuestre.

Rodríguez Arribas ha carregat contra el procés sobiranista, i fins i tot contra els resultats electorals a Catalunya que fixen una majoria independentista, recorrent una vegada i una altra a la Reductio ad Hitlerum, el recurs més arnat per desqualificar un adversari. Ha assegurat que "els electors com tots éssers humans s'equivoquen". "¿O algú sostindrà que l'elecció de Hitler com a canceller va ser un encert?", s'ha preguntat. I també ha defensat la Constitució com un sistema per limitar la voluntat de la majoria, alhora que alertava sobre la temptació totalitària" de l'independentisme de desobeir-la.

L'exvicepresident del TC ha assegurat que la Carta Magna pot ser esquivada amb interpretacions arbitràries o dictant lleis que la contradiuen però no s'impugnen, fet aquest últim que ha titllat, una vegada més, de "totalitarisme".

Rodríguez Arribas ha descartat la possibilitat de fer un referèndum pactat sobre la independència de Catalunya i ha subratllat que solament es pot dialogar sobre com es compleix la llei o es modifica, no sobre com s'incompleix.