Hongria ha convocat a consultes l'ambaixadora espanyola a Budapest, Anunciada Fernández de Córdova, per exigir explicacions per uns comentaris del ministre d'Exteriors espanyol, Josep Borrell, sobre la política migratòria, que consideren "ofensives". 

El secretari d'Estat d'Exteriors hongarès, Levente Magyar, ha assegurat que Borrell, a qui qualifica d'"extrema esquerra", ha fet unes declaracions "ofensives i dures sobre Hongria en un fòrum públic" i ha acusat a Hongria de ser un país "xenòfob". "Ha qualificat, no només Hongria, sinó també altres països de la regió de pseudodemocràcies", ha assenyalat Magyar, que ha acabat mostrant el rebuig d'Hongria "a les afirmacions del ministre d'Exteriors espanyol".

El Parlament europeu va votar la setmana passada a favor de sancionar Hongria per violacions de l'Estat de dret, arran d'un informe de l'eurodiputada holandesa Judith Sargentini, que critica la situació de la llibertat de premsa, la falta d'independència del poder judicial, així com la discriminació de minories i el tracte als refugiats per part de les autoritats hongareses. Sargentini considera que a Espanya també es cometen irregularitats i ha denunciat en roda de premsa l'existència de presos polítics.

Com a titular d'Exteriors del Govern d'Espanya, en diverses ocasions Borrell s'ha mostrat crític amb la política del Govern de Budapest sobre la immigració, i ha denunciat que hi ha països "com Hongria, Polònia, Itàlia i Àustria, que volen construir nous murs a les seves fronteres nacionals" pel fenomen de la immigració. En una intervenció aquest dimarts al Club Siglo XXI, Borrell va assenyalar que els problemes d'Europa amb la immigració no es resoldran tancant els ports "a l'estil Salvini", en al·lusió al ministre d'Interior italià, ni construint murs.